Samen op weg naar duurzame koffie en thee

Kiest u voor koffie en thee van Jacobs Douwe Egberts Professional?
Dan steunt u samen met ons een koffie- en theemarkt die klaar is voor de toekomst.

Een duurzame toekomst

Dat smaakt naar meer

Duurzaamheid: voor iedere organisatie betekent dat iets anders. Hoe weet u nu of we bij Jacobs Douwe Egberts Professional wel goed bezig zijn?

Wij zetten ons sinds jaren in om verantwoord te zijn van boon tot beker, om zo A responsible coffee for every cup te kunnen voorzien. Onze missie berust op 3 pijlers: Common Grounds, Minimised Footprint en Connected People.

Samen met The Rainforest Alliance is ons Common Grounds programma opgezet om de sociale, economische en ecologische omstandigheden in de koffieteeltregio’s te verbeteren. Met dit programma kunnen we de belangrijkste uitdagingen aanpakken om continu verbeteringen in onze toeleveringsketen te realiseren.

Tegen 2025 wordt onze gehele voorraad groene bonen volgens dit programma geteeld en kunnen we met recht spreken van 100% duurzame inkoop.

Om onze impact op het milieu te minimaliseren zetten wij als bedrijf continu belangrijke stappen. Om onze CO2 uitstoot terug te dringen maken wij in onze fabrieken gebruik van herbruikbare energiebronnen, richten wij ons transport energie-efficiënter in en zijn wij gestart met het recyclebaar maken van al onze verpakkingsmaterialen. Daarnaast proberen wij de CO2 die uitgestoot wordt te compenseren door te investeren in projecten met een positieve impact op het klimaat. Zo laten wij onder andere bomen planten en investeren wij in de aanleg van nieuw bos, en in de bescherming van bestaand bos.

Wij geloven sterk in de verbindende kracht van koffie en thee. Wij willen met ons koffie-en theeplatform mensen en gemeenschappen dichter bij elkaar brengen en mooie momenten creëren.

Gebaseerd op onze filosofie It’s amazing what can happen over a cup of coffee steunen wij op dit moment in meer dan vijftien landen maatschappelijke liefdadigheidsinitiatieven. Ook faciliteren wij verschillende koffiedonaties in verschillende landen, waaronder België, waar miljoenen kopjes koffie worden gedoneerd aan lokale voedselbanken en opvangcentra.

Meer weten over de duurzaamheidsaanpak die de Jacobs Douwe Egberts Groep op internationaal vlak neemt?

Lees alles over onze partners en aanpak hier. 

Meer weten over onze duurzame aanpak? Ontvang vrijblijvend advies van onze experts hoe we uw koffievoorziening duurzamer kunnen maken.

Ontvang advies